Kokkfaget.

Kokkfaget er et nettstudium for deg som har relevant erfaring og vil ta fagbrev som praksiskandidat.

Nettstudiet revideres, ny utgave kommer høsten 2024.

Du kan ta kursene i kokkfaget samlet eller hver for seg.

 

Arbeidsoppgaver

Kokker jobber med å sette opp menyer, planlegge innkjøp, velge ut råvarer, tilberede mat og gjør den klar for servering.

Arbeidsoppgavene omfatter blant annet:

  • velge ut, kjøpe inn og behandle råvarer
  • tilberede kald og varm mat
  • delta i konseptutvikling og planlegging av menyer
  • vask og renhold av kjøkken

Jobbmuligheter for kokker

Som kokk kan du få jobb på restaurant, kafe, kantine og storkjøkken. Mange arbeider også innen dagligvarehandelen, næringsmiddelindustrien, forsvaret, helsesektoren eller offshorsektoren.

Bonuskurs

Studentlappen og Privatisten

Alle som tar Kokkfaget får gratis tilgang til Studentlappen og Privatisten.

Studentlappen er et nettkurs i studieteknikk som tar for seg studieteknikker og digitale verktøy (mobiltelefoner, apper, programvare, nettsider etc.) som kan gjøre deg til en bedre nettstudent.

Privatisten kan du få tips, hjelp og svar på spørsmål om forberedelse og påmelding til eksamen som privatist.

 

Ja takk! Send meg mer informasjon om Kokkfaget.

Kokkefaget

Kokkfaget er et nettstudium for praksiskandidater som vil ta fagbrev som kokk

Lag din egen bruker slik at du kan logge deg på Campus NooA og motta nyheter om våre nettstudier:

Få din egen bruker på Campus NooA

Lånekassen logo

Studielån

Kokkfaget på NooA er godkjent for studielån og stipend i Lånekassen. Kursene tilsvarer tilsammen 477 studietimer.

Les mer om finansiering av nettstudier.

Vil du ha fagbrev og bli kokk?

Har du praktisk erfaring, men mangler formell kompetanse? Da kan fagbrev i Kokkfaget være noe for deg!

Å formalisere din kompetanse er å investere i din egen fremtid. Meld deg på – vi hjelper deg mot målet om å få fagbrev i Kokkfaget!

Praksiskandidater i Kokkfaget

Kursene i kokkfaget er for praksiskandidater  som vil ha fagbrev som kokk.

Praksiskandidater: studenter som opparbeider fem års relevant praksis kan ta den yrkesteoretiske eksamenen (KOK3102) og deretter melde seg opp til og avlegge fagprøven.

Eksamen i Kokkfaget

Skriftlig, tverrfaglig eksamen (KOK3103), 5 timer. Du må selv melde deg opp til eksamen som privatist. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året ved videregående skoler. Les mer på våre eksamenssider.

Læremidler i Kokkfaget

Alle læremidlene inngår i kursprisen:

  • Håndverk, råvare, produksjon og kvalitet. Nettsider med oppgaver, Nooa og Stig Lieberg 2024.
  • Bærekraft, arbeidsliv og yrkesidentitet. Nettsider med oppgaver, NooA og Stig Lieberg 2024.

Til sammen dekker læremidlene teorien i faget etter læreplanen for KOK03-02

Kort om kursene i Kokkfaget

Kursene i Kokkfaget

Kokkfaget består av to nettkurs. Du kan melde deg på et kurs av gangen eller begge samtidig.

Håndverksferdigheter, fagkunnskap og måltidsutvikling

Nettkurset handler om

  • vurdering og valg i forbindelse med råvarer, tilberednings- og serveringsmetoder, allergener, ernæring og økonomi
  • samspillet mellom råvarenes bruksområder, sammensetning og egenskaper, håndlag, teknologi, kreativitet og sensorikk
  • allergenmerking, næringsberegning og kalkulasjon i tilberedning av måltider og utvikling av menyer tilpasset sesong, anledning og kunders ønsker og behov i samarbeid med kolleger og andre faggrupper
  • kunnskap om ulike mattradisjoner, trender og religioner
  • personlig hygiene, produksjonshygiene og næringsmiddelhygiene
  • råvarebehandling og trygg produksjon og om å følge virksomhetens kvalitetssystem
  • lover og forskrifter som regulerer produksjon og omsetning av mat og drikke

Bærekraft, arbeidsliv og yrkesidentitet

Nettkurset handler om

  • arbeidsflyt gjennom planlegging, samarbeid og kommunikasjon for å redusere svinn og øke lønnsomheten
  • best mulig ressursutnyttelse og om bransjens påvirkning på miljøet gjennom valg av råvarer
  • avfallshåndtering, resirkulering og forebygging av utslipp til miljøet
  • kunnskap om pliktene og rettighetene i arbeidslivet og betydningen av trepartssamarbeidet
  • å skape et psykososialt og fysisk arbeidsmiljø som fremmer helse, miljø og sikkerhet
  •  sosial kompetanse og samarbeidsevne, kritisk tenkning og respekt for meningsforskjeller og forståelse av hvordan dette påvirker arbeidsmiljø og produktivitet
  • virksomhetens mål og historie og tilhørighet i et yrkesfellesskap som fremmer faglig utvikling, likeverd og likestilling.